header_image
Търсене
Намерихме 0 резултата. Искате ли да видите резултатите сега?
Търсене
намерихме 0 разултата
Резултати от търсенето

Вече питахте за цена, а къде е качеството на сглобяемата къща?

Публикувано от Anton Kisiov на 02.02.2023
| 0

Вече питахте за цена, а къде е качеството на сглобяемата къща?

 

            Напоследък са налице тревожни тенденции, където все повече клиенти питат само за цена на сглобяемата къща. Рядко някой задава въпроси за качеството, а то е от основно значение. Всеки един продукт има качество и това, че някой твърдят, че сглобяемите къщи са еднакви, както и качеството им, това съвсем не е така.

            От къде идва тази илюзия, от къде хората се лъжат и заблуждават за качествата на сглобяемите къщи, ще се опитаме да ви разкажем тук.

Първо повечето производители на сглобяеми къщи са и търговци, т.е. те ще направят всичко, за да си продадат стоката, която съдържа елементи, които елементи образуват сглобяема къща.

            Всеки един от тези елементи е с различно качество, говорим от метала до пластмасата на контакта. Примерно стиропора има различни показатели за плътност, важно е колко е разстоянието между профилите на тавана и много, много други!

Бранша е с изключително силна конкуренция и често за да направят продажба, някои търговци не казват цялата истина или обещават неща, които не могат да спазят.

Третото е монтажа. Често подценяван, всъщност това е повече от половината работа по една сглобяема къща, пълен със специфики и детайли, които само професионалистите знаят.

Четвъртото нещо, което също много пречи на клиентите е разнопосочна информация в интернет и множество форуми, които ги объркват, вместо да помагат в избора на изпълнител на сглобяема къща.

Технически спецификации за изграждане на сглобяема къща на два етажа:

Изграждане на сглобяема къща на два етажа:

Необходимо е да имаме изграден фундамент, с подведен водопровод и канал към него.

Първи етаж: Стандартен начин на изграждане, с разликата, че като таван се изгражда междуетажна “плоча” от сглобяема метална конструкция (метален гредоред).

Носещата конструкция е изработена от метални двойно профилирани греди, над тези носещи греди се монтира готова, носеща, метална скара, сглобяема къща!

“Плочата” завършва в горния край, с полагането на плоскости от фиброцимент, с дебелина 16 мм, които служат за под на втория етаж. Тези плоскости се закрепят към носещата скара посредством винтове, за пълна неподвижност. При довършителните работи, под носещите греди се монтират стандартните носачи за окачен таван от гипсо картон, като преди полагането  поставяме и топлоизолационна минерална вата.

Носещата конструкция на цялата сглобяема къща: за пълното подсигуряване на носеспособността на сградата, на същата по външните ъгли се монтират метални колони, по цялата височина на двуетажната сглобяема къща, без прекъсване между етажите.

Колоните са изпълнени от два елемента:

Вътрешно тяло от квадратна, стоманена, дебелостенна тръба, с размери по изчисления на конструктора.

За нормалната експлоатация на втория етаж, към проекта е предвидено изграждането на вътрешна метална стълба. Същата е проектирана с две рамена и е укрепена, с вертикални, метални скари, за по голяма устойчивост. Стъпалата на стълбището се обличат с плоскости от фиброцимент, с дебелина 16 мм. В последствие, по желание на инвеститора може да се изпълни и декоративно обличане на стъпалата с подбран дървен материал, с цел създване на красив вътрешен интериор.

След завършване монтажа на панелите за втория етаж се изпълнява класическа покривна конструкция: метални ферми, метални столици, OSB, водонепромокаема мембрана и покривно покритие от ламарина, както останалите едноетажни къщи.

Довършителни работи:

Изпълнение на вътрешна електрическа инсталация за осветление и силови контакти, с главно електрическо табло. При заявка от инвеститора се изпълнява монтаж от облицовка с гипсокартон по стените. Извършва се монтаж на интериорни врати и прозорци, както и входна блиндирана врата. Отвън по фасадата по цялата дължина и височина се изпълнява обезопасяване на всички фуги(от монтажа) чрез пълно силикониране. Отводняване на покривната конструкция се осъществява чрез монтаж на олуци под стрехите ( преди монтажа на металния покрив ), водосточни тръби по фасадата, закрепени със скоби. Стрехите са стандартни, както при едноетажната къща с размери на стрехите по желание на клиента или пакета предлаган от сглобяеми къщи Кисьов

 

  • Търсене