header_image
Търсене
Намерихме 0 резултата. Искате ли да видите резултатите сега?
Търсене
намерихме 0 разултата
Резултати от търсенето

Колко струват евтините сглобяеми къщи и какво ги прави евтини? Сглобяеми къщи цени …

Публикувано от Anton Kisiov на 05.03.2024
| 0

Като малък, майка ми винаги ми казваше, че евтиното излиза скъпо. Тогава не го вярвах, но с течение на времето се обградих с всякакви боклуци, които често давах за ремонт, поправка или просто изхвърлях, тъй като голяма част от моите покупки бяха негодни за употреба, а гаранцията беше пълна с куп изисквания към мен, които не успявах да смогна да изпълнявам от продавача, към мен купувача.

Изглеждаше така, сякаш всичко е направено за мое удобство и толкова добре дегизирано ме караше да вярвам, че наистина е така.

С течение на времето аз пораснах и започнах да навлизам в дълбините на бизнеса, където непрестанно изследвах евтиното, както и евтините сглобяеми къщи. Признавам пълно е с уловки, последния път си купих сирене, където общото тегло беше хиляда и четиристотин грама, а теглото за консумация осемстотин грама. Тогава осъзнах, че всъщност съм си купил не сирене, а пластмасова кутия пълна с вода и сирене. След консумация огромната пластмасова кутия отиде в контейнера, а оттам отива директно в природата, понеже колкото и да ни заблуждават с въпросното рециклиране, фактите сочат, че производството е два пъти и половина повече от рециклирането. Разбира се няма как да знам къде отива въпросната пластмасова кутия, защото нямам достъп до тази информация.

Да разгледаме пример с евтини сглобяеми къщи или сглобяеми къщи на много ниски цени.

Колкото и примамливо да изглежда всъщност там ситуацията е същата. Купуваш евтина сглобяема къща, обаче в повечето случай купувача пита само за цена. Колко струва квадратния метър? Моя въпрос е квадратен метър на какво? Може би въпроса трябва да е втори поред, след първия въпрос: Какво включва вашата конструкция?

Всяка уважаваща себе си фирма за евтини сглобяеми къщи, би трябвало да има точно определено портфолио на моделите, които предлага. Видовете конструктивни решения на сглобяеми къщи на ниски цени? На колко сантиметра са профилите на тавана? Какви са анкерните болтове? Дебелина на конструктивните елементи?

Досещайте се, че метала е различен, както и неговата дебелина. Евтината сглобяема къща вероятно е с по – тънки профили, с по къси стрехи, с пластмасови улуци, вместо метални.

При заместване на горните показатели, разбира се, че ще получим по ниска цена, респективно по-висока цена на евтината сглобяема къща, ако заместим дебелината на профилите с по-дебели профили, дължината на стрехите с по дълги стрехи, разстоянието между профилите с профили на по-късо разстояние?

Излиза, че евтината сглобяема къща не е никак евтина, а това е просто друг вид конструкция, която е максимално НАМАЛЕНА и опростена?

Е, колко е евтино?

Всеки взима своите решения сам, но преди да продължите с подписване на договор се информирайте добре каква точно евтина сглобяема къща купувате и дали няма всъщност тя да излезе по – скъпа от стандартизираните сглобяеми къщи за ширините на България.

Кое ни кара така трескаво да търсим евтини сглобяеми къщи?

Може би на първо място е заблудата, че сглобяемите къщи са еднакви, след това идва икономическата и житейска обстановка, която не е никак розова, след пандемията от ковид, последва война, след която безбожна инфлация. Хората сме поставени да живеем в постоянни трусове. Това започва да ни кара да не се вглеждаме толкова в детайлите и постоянно да бързаме, което е предпоставка и за създаването на много измами. Не добре премислените ходове и покупки могат да ни струват скъпо.

Ситуацията е евтините сглобяеми къщи е същата.

Първо някой създава илюзия у нас, че сглобяемите къщи са еднакви, да, ама не. Започваме да вярваме в това твърдение, понеже ни затрупват със снимков и видео материал (в повечето случай на сглобяеми къщи строени в други държави, на доста по високи цени). Всичко това съчетано със забързания живот ни създава една невероятна илюзия, че това наистина е така и че всички сглобяеми къщи са еднакви, тогава за какво да давам повече пари за сглобяема къща, като имам тази невероятна възможност да си закупя евтина сглобяема къща.

Което между другото ме накара да се замисля за вчера, когато жена ми се прибра вкъщи със свежи зеленчуци и плодове, една от покупките беше „връзка с моркови“, направи ми впечатление, че морковите бяха със зеленината отгоре, което е добре, но веднага се замислих какво ще консумирам аз от покупката. Деветте моркова във връзката бяха на стойност 2,99 лв., като нямаха грамаж, респективно единия морков беше около 0,35 ст. Въпросните „промоционални“ моркови не ми се видяха никак изгодни, но… трика е много прост. Нали сме забързани, на първо място ни привличат огромните червени етикети с надпис: „промоция“, което вече е половин продажба. Ако се замислите малко повече бихте си задали въпроса: къде е промоцията в тези девет моркова за три лева?

Цената на разочерованието от евтина сглобяема къща?

Съдейки по горното излиза, че евтиното  не е никак евтино, а просто замаскиран „друг“ продукт, който се предлага с гръмките названия: „промоция“, „акция“, „намаление“, „сезонно намаление“, „само за два дни“ и т.н. Да, ама не. Купувайки евтина сглобяема къща вие вече сте загубили.

Защо?

Веднага отговарям, за да е евтина вероятно си има причина. Няма как нещо, което струва „n” единици да бъде продадено за по малко от тази стойност. Няма как дебел метал, да бъде продаден на цената на тънък метал. Няма как дълги стрехи да бъдат продадени на цената на къси стрехи и няма как повече метални елементи да ви бъдат продадени на цената на по-малко метални елементи. Така че, направете си сметка какво всъщност купувате и колко евтина е евтината сглобяема къща?

Проучване, проучване, проучване!

Преди да се насочите към избор на изпълнител проучете колко евтини сглобяеми къщи е изпълнил? С какво мнение са клиентите за въпросния изпълнител? Има ли регистрация в камарата на строителите на България? Има ли патент за неговата марка в патентното дружество на република България?

Ако сглобяемата къща е до ключ, то един и същ екип ли ще прави довършителните дейности?!

Би трябвало монтажа и довършването да се извършват от различни екипи, понеже е различен тип работа.

Реално въпроса не се свежда дали сглобяемата къща е евтина, а дали е качествена? Когато търсим за евтино би следвало евтината сглобяема къща да е съпътствана и с нужното качество, за да бъде къща, годна за обитаване и да не създава опасности и/или проблеми на обитателите/собствениците.

Пазара за евтини сглобяеми къщи (сглобяеми къщи на много ниски цени) се измени коренно през последните две години, навлязоха много фирми, които нямат портфолио от изпълнени обекти, а разчитат на голи снимки на евтини сглобяеми къщи, което до огромна степен е подвеждащо за клиентите. Когато сме разсеяни и бързаме трудно можем да вземем правилно решение, поради тази причина възможността за грешка е огромна.

„Проверката е висша степен на доверие“, казваха добрите учителите от едно време. А вие проверихте ли? Какви усилия положите за да изберете своя качествен изпълнител на евтина сглобяема къща?

Колко фирми посетихте на място? При посещението получавахте ли конкретни отговори на своите въпроси без шикалкавене.

Колко изпълнени обекти имаха фирмите, които посетихте?

По време на посещението водихте ли си записки? Подготвихте ли се добре за посещението? Имахте ли предварително записани въпроси към компаниите за евтини сглобяеми къщи?

Какво ви направи най-силно впечатление при посещението?

Сглобяеми къщи Кисьов благодари на всички свои клиенти за това че ни избрахте и ни дадохте възможност да работим за вас.

Вашето доверие за нас е безценно и никога няма да забравим хубавите моменти с вас от Бургас до София, от Русе до Свиленград, Силистра, Пловдив, Костинброд, Нова Загора, Стара Загора, Сливен, Троян, Плевен, Асеновград, Димитровград.

Вашето доверие е наша запазена марка и отличителен знак, че сме достойни във вашите очи, което за нас е всичко!

Бъдете здрави, обичаме ви!

Не пропускайте и нашите следващи монтажи:

с. Брестовица, обл. Пловдив, 138 кв.м. тип: сглобяема къща: метална конструкция с панели на два етажа!

гр. Пловдив, кв. Коматево, 100 кв.м. тип: сглобяема къща: метална с каменна вата на един етаж!

с. Брестовица, обл. Пловдив, 45 кв.м. тип: модулна къща: метална на два етажа!

  • Търсене