header_image
Търсене
Намерихме 0 резултата. Искате ли да видите резултатите сега?
Търсене
намерихме 0 разултата
Резултати от търсенето

„Какво трябва да знаем за сглобяемите къщи?“

Публикувано от Anton Kisiov на 11.05.2021
| 0

Какво трябва да знаем за сглобяемите къщи?

Търсенето на сглобяеми къщи непрекъснато расте

заради по-бързото им изграждане, по-ниските разходи за отопление и възможността да се строи на по-труден терен.
Сглобяемите къщи се наричат сглобяеми къщи, именно защото са такива-стените, покривът, конструкцията,носещите колони, които се съединяват при изграждането. При повечето  случаи, обаче трябва да се излее основа-фундамент.
Конструкцията на сглобяемата къща е метална, представляваща конструкция от кухи метални профили,които се сглобяват чрез болтови връзки. Излючително устойчива на земетресения. Заради конструкцията могат да се изграждат къщи с няколко етажа.
Технологиите все още не позволяват пълното им разглобяване и повторно сглобяване. Без да бъдат нарушени завършващите слоеве.

Едно от  предимствата на сглобяемите къщи е, че няма специални изисквания към терена, на който да се изгради.

Докато при монолитното строителство не може да се строи върху парцели със слаби почви. Сглобяемите къщи са седем до девет пъти по-леки от традиционните.
Практично висококачествени, модерни и на достъпни цени,  сглобяемите къщи набира популярност с всеки изминал ден. Засиленият интерес към този вид иновативна сглобяема къща се дължи на големия брой предимства, които тя има в сравнение с традиционните и добре познати продукти в строителството и архитектурата.
Сглобяемите къщи се отличават със страхотни нива на уют и комфорт. Те са изработени от стабилна стоманена носеща конструкция и издържат на всякакви неблагоприятни явления. Те са универсални и могат да служат за различни цели, включително административни и индустриални.

Сглобяемата къща пести време и средства.

Висококачественият материал, използван за изработка на сглобяемата къща с метална конструкция е предпоставка за надеждна защита от пожари, земетресения, гръмотевици и всякакви атмосферни обстоятелства.

Изолационният материал, използван при профилите гарантира редуциран разход на енергия, качествена звукоизолация и хидроизолация.
По отношение на интериора на всяка сглобяема къща, там също се влагат само най-модерни, рационални и качествени продукти и се обръща внимание на идеалната хармония между външен вид и издръжливост.
Стените на сглобяемите къщи  успешно задържат постоянна температурата в помещението, за да се чувстваш комфортно и през лятото, и през зимата.
Дизайнът на сглобяемите къщи варира в зависимост от нуждите на клиента.В най- кратки срокове, при това на съвсем разумна цена се предлага всяка сглобяема къща.

Всяка сглобяема къща отговаря на определени критерии и показатели за да обезпечи сигурността и комфорта на неините обитатели.

Сглобяемата къща се изгражда върху стоманобетонен фундамент.

Фундаментът при монолитната къща е с около 20 % по-скъп от този на сглобяемата, поради тежестта на строителните материали и вложеното количество желязо.
Трудно е да се каже коя крайна цена е по-ниска, защото все пак зависи от качеството. Въпреки това, при едно и също качество, еднакви материали и степен на завършеност, сглобяемите къщи са поне 35 % по-евтини и с години по кратки за изпълнение. Впечатление също прави липсата на компетентни строители за мокро строителство.

Макар да се различават като строителна технология от монолитните къщи, за сглобяемите къщи, които са в регулация са необходими същите документи и строителни разрешения.
Процедурата по проектиране и изграждане е същата. Изисква се пълна проектна документация с архитектура, конструкция, електричество, ВиК, пожарна безопасност, вертикална планировка и др., на базата на която се издава разрешение за строеж. Сглобяемите къщи са със статут на целогодишно обитаване.
Все повече млади семейства се ориентират към сглобяемите къщи, именно заради многото предимства и цената на този тип строителство, качеството и бързината.

  • Търсене