header_image
Търсене
Намерихме 0 резултата. Искате ли да видите резултатите сега?
Търсене
намерихме 0 разултата
Резултати от търсенето

Колко е важна OSB обшивката на сглобяемите къщи?

Публикувано от Anton Kisiov на 29.05.2022
| 0

Колко е важна OSB обшивката на сглобяемите къщи?

Сглобяемите къщи са специализирани къщи, в които компонентите се изграждат извън строителната площадка, за да бъдат сглобени и завършени на място. Като алтернатива на традиционните строителни техники, това служи като по-бърз и модерен метод на строителство с намалено количество отпадъци и с по-малко негативен отпечатък върху околната среда.

Какво е OSB?

OSB (плоскости от ориентирани частици ) –  се изработва от малки дървесни стърготини с правоъгълна форма от малки смолисти дървета, които са свързани в панелна форма с восък и синтетична смола. OSB  е широко използван, универсален проектиран дървен панел, който прави сглобяемата къща по-здрава, с по-завършен вид и е устойчив на огъване и изкривяване.

Сглобяеми къщи с OSB обшивка

Как се прави OSB?

OSB се изработва от дървесни нишки с дължина от 8 до 15 сантиметра. За произвеждането се използва всяка една част от дървото включително и деформирани дървета, които иначе биха останали неизползвани. OSB се изработва от тополи и трепетлика с малък диаметър. Като нишки, те се смесват с водоустойчива смола и се преплитат заедно, като след това се свързват заедно при топлина и налягане.

 

За какво се използва OSB?

OSB може да се използва за голяма гама от структурни и неструктурни приложения. Като лек , здрав и гъвкав продукт от дърво може да се приложи за покривни, стенни и подови панти. Неведнъж сме чували притесненията на нашите клиенти относно непостоянните метеорологични условия! Като здрав, стабилен панел ви уверяваме, че той няма да се деформира и ще устои на всяко едно време!

Сглобаяеми къщи информация

Как OSB се сравнява с други продукти?

Подобно на шперплата, OSB е универсален  и често предпочитан продукт заради многото си общи приложения. OSB може да бъде изработен в панели, които са с по-големи размери от шперплата. Още един път подчертаваме, че OSB осигурява изключителна здравина и издръжливост.

Противоположната посока на нишките на лицевия и основния слой дават много високи свойства на огъване на OSB, които могат да се сравнят до някаква степен и с шперплата. Ако повърхността на OSB е интензивно шлайфана, тя може дори да се използва като основа за наслагвания за специални структурни приложения. Интересно, нали?

Хубаво е хората да се стремим все повече да сме ECO FRIENDLY. Тъй като OSB се произвежда от дървета с малък диаметър, той има много малко отрицателно въздействие върху околната среда в сравнение с други материали.

Сглобяеми къщи Кисьов е вписано дружество в професионалния регистър на камарата на строителите в България!

Всички наши модели къщи са с включена OSB покривна обшивка и механизми за двойно отваряне на прозорците. Ако имате някакви въпроси може да се свържете с нас след предварително записване по телефон или чрез формата в сайта!

 

 

 

 

 

  • Търсене